Vraag en antwoord, altijd leuk (lang leve internet)

27 maart 2013, 9.15 uur: Goede morgen Clement, Zomaar een vraagje uit nieuwsgierigheid. Ben je deze uitgeverij pas gestart en is hij alleen bedoeld voor promotie en verkoop van jouw eigen uitgaven, of ben je er meer mee van plan? Het doet me nl. een beetje denken aan het begin van ‘Books of Fantasy’ van Alex de Jong, waardoor ik mezelf afvraag of bij jou gedeeltelijk dezelfde motivatie gespeeld heeft. Met vriendelijke groet, Nico

27 maart 21.59 uur: Dag Nico, dank voor je vraag. De uitgeverij ben ik gestart in 2005 met als enige doel het uitgeven van mijn eigen boeken. Dat vind ik leuk om te doen, ik heb echter geen belangstelling voor het uitgeven van andermans boeken. Mij spreekt het aan als schrijvers zelf verantwoordelijkheid nemen voor het uitgeven van hun eigen werk en ook zelf het (financiële) risico durven te nemen. Dat is een model waar ik in geloof en wat ik dus ook op mezelf toepas. Het financiële risico is trouwens met alle middelen (Ebook – zelf laten drukken) niet zo heel groot. Om boeken te kunnen verkopen, moet je echter mi wel transparant zijn, vandaar dat ik een deel van mijn teksten gratis op het ‘www’ zet (dan kan iedereen zelf de kwaliteit beoordelen). Een tweede voorwaarde is dat de boeken goed geprijsd moeten zijn. Ik vind dat je niet kan verwachten dat mensen meer dan een tientje overhebben voor het werk van een onbekende auteur (terwijl werk van een topauteur al vaak goedkoper is). Naast de genoemde mogelijkheden als Ebook biedt het ‘www’ ongekende mogelijkheden. Een eigen site, Facebook, Marktplaats, etc., het maakt veel mogelijk. Eigenlijk heb je daarmee een winkel op een A-locatie. Maar het allerbelangrijkste is dat je waar – het verhaal – gewoon goed moet zijn. Of mijn boeken dat zijn, is aan de lezer. Alex de Jong heeft volgens mij vanaf het begin aan andermans werk uitgegeven, dat is dus een verschil. Verder doet hij nog niets aan Ebook.

Clement

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *