Nieuwe stap in mijn schrijven en uitgeven

Een volgende stap in mijn schrijf- en uitgeef loopbaan. Ik heb de Tovenaar ook als E-Book uitgegeven. Vorig jaar ging op vakantie en had ik voor het eerst een IPOD mee. Dat scheelt veel gesjouw met cd’s en ik had meer keus dan ooit. En toen ik de twee kratten met boeken in de tent tilde dacht ik ‘dit kan ook veel slimmer’. Op dat moment en dank zij de IPod (classic voor de nieuwsgierigen) ontstond mijn interesse voor het E-Book.

Nu ben ik bijna een jaar verder en zet ik mijn laatste stapjes in dit proces. Met ingang van vanavond staat de Tovenaar op deze site en breng ik die onder de aandacht van het grote publiek. Oftwel ik post  op de verschillende forums over deze stap. Ik vind het heel erg spannend.

Waarom dan deze stap? Ik ben een onbekende schrijver met een kleine uitgeverij (maar met een prachtig boek). Door het E-Book heb ik geen productiekosten en verzendkosten meer en ben ik bereikbaar voor eigenlijk iedereen. Maar er is meer: ik ben verhalenverteller, ik geloof in mijn verhalen, daar draait het voor mij om. Ik ben geen koopman in bedrukt cellulose, papier is slechts de drager van een verhaal. Vroeger waren papier en boeken één op één gekoppeld. Dat is nu niet meer het geval, en daar wil ik als schrijver en uitgever gebruik van maken (voor alle duidelijkheid ik geloof niet in het einde van het boek, boek en E-book gaan prima samen en zullen elkaar alleen maar versterken).

Dan nu naar de sites: www.de-Tovenaar houdt op te bestaan. In plaats daarvan is er nu  deze site van uitgeverij Anthune (wat klinkt dat groots) over mij en mijn boeken. Dat zijn natuurlijk het (papieren) boek de Tovenaar maar ook de E-books. Om mensen kennis te laten maken met E-books en mijn werk staan daar ook een aantal gratis E-books van mijn hand: de verhalenbundel fantastische liefdesverhalen en de Kamper Treintjes trilogie (kinderboekjes). Tevens staan er links naar sites waar de software gratis, legaal en betrouwbaar te downloaden is.

En er staat natuurlijk de link naar de Tovenaar – E-bookversie en – binnenkort – naar de E-bookversie van de Ziener. Vooralsnog moeten de lezers zich even behelpen met de eerste hoofdstukken van mijn tweede boek.

Als onbekend schrijver ben ik mij altijd bewust geweest dat ik geen hoge prijs kan vragen. Daarom heb ik de Tovenaar ook altijd voor een gering bedrag aangeboden ( €10,00), voor de E-book uitgave geldt hetzelfde uitgangspunt. In deze fase wil en kan ik niet veel geld vragen voor een E-book. Daarom doe ik het volgende: de Tovenaar en (later) de Ziener zijn expliciet niet gratis, echter de lezer kan zelf na lezing bepalen wat zij of hij het waard vindt en dat bedrag over maken. Voor de lezer kan ik mij geen veiliger systeem voorstellen, die zal nooit te veel betalen.

Dan het laatste: de E-books zijn in Epub formaat (de standaard) en uit principe DRM vrij (dat wil zeggen dat er geen beveiliging of wat dan ook op zit). Ik ga er vanuit dat de mens best iets wil betalen voor iets dat hij de moeite waard vindt, en dan is zo’n beveiliging niet nodig. En verder scheelt het mij een hoop gedoe.

Dus wil je een mooi boek lezen, probeer de Tovenaar met deze unieke garantie: niet goed, geen kosten. Ga downloaden, lees, mail mij jullie ervaringen, en – als jullie mij een pleziertje willen doen – roep, post, mail, twitter, rooksignaal en/of telepatheer dit bericht in de rondte.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *