Is de Ziener nog te koop?

Pas weer een vraag of de Ziener nog te koop is.
Natuurlijk is de Ziener dat!
(en ligt hij al weer bij een tevreden lezer)

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De Ziener uit als P-boek

Met dank aan Amazon is ‘de Ziener’ nu ook als paperback te bestellen en wel hier: Amazon.de. Wil je liever niet via amazon kopen, of wil je een gesigneerd exemplaar, mail mij dan en je krijgt ‘de Ziener’ via mij toegestuurd.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Vakantie, dus boeken lezen

Deze vakantie heb ik 3 boeken gelezen: ‘Een klein leven’  (Hanya Yanagihara, ISBN 9789046820315), ‘Schadevolle jaren’ (van Richard Russo, ISBN 9789056723255) en ‘Tonio’ van A. F. TH. van der Heijden (ISBN 9789023465720). Twee Amerikaanse boeken en een van Nederlandse bodem.  Ik heb me niet verveeld deze vakantie. De eerlijkheid gebied me wel om te zeggen dat ik al eerder met ‘Tonio’ was begonnen, maar deze vakantie kreeg ik hem uit. Ik deed er niet zolang over omdat het een slecht boek was, integendeel zelfs, maar omdat ik het een moeilijk boek vond. Moeilijk in de zin dat het me doorlopend met de vraag confronteerde: hoe zou ik reageren als een van mijn zoons zou sterven, een gedachte die ik het liefst ver weg wil duwen. Nu naar de boeken.

Schadevolle jaren: Amerika aan de zelfkant, verval, verlopen. Een nare vader aan wie je toch geen hekel krijgt en schitterend geschreven. Russo laat je een Amerika zien dat denk ik reëler is dan dat ik zou willen. Ik wil niet snappen waarom mensen op iemand als Trump kiezen, maar het beschreven verval is zo doordringend dat je het wel gaat begrijpen. Kortom aanrader!

Een klein leven: ook Amerika, maar nu de rijke succesvolle kant, althans de buitenkant. Maar wat een verdriet en littekens (letterlijk, maar ook en vooral figuurlijk). Indrukwekkend om te lezen hoe ingrijpend seksueel misbruik is. Tijdens het lezen hoopte ik nog zo dat het goed zou komen, dat Jude geluk zou vinden, maar eigenlijk wist ik wel dat het ‘hopen tegen beter weten in’ was. Russo vond ik prettiger lezen, had ook humor, dit maakte weer meer indruk, kortom eveneens aanrader.

Tonio: vanaf de eerste pagina’s weet je het al: verdriet, schuld, angst en rouw, pure rouw. Vrolijk is het niet, wel indrukwekkend en pijnlijk. De zoektocht van de vader naar ‘had ik maar’, ‘waarom’ vertaald in een zoektocht waarvan je weet dat die niets zal brengen. En dat indrukwekkend beschreven.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

‘De Ziener’ nu ook beschikbaar als paperback.

Vanaf 11 februari 2017 is ‘de Ziener’ ook verkrijgbaar als paperback. Dit doe ik via Amazon. Daar kun je een e-book (de Ziener is al heel lang beschikbaar als e-book a €4,99) ook kopen als paperback. Ik moest daarvoor wel het nodige in de backoffice regelen, maar het is gelukt. Ik heb zelf een proefexemplaar besteld en ik vind het er zeer mooi uitzien. De kwaliteit van het boek is goed (het boek valt niet uit elkaar of zo). En het verhaal is en blijft of het nu een P-boek of een E-book is natuurlijk goed!

Ik vind het wel een onvoorstelbaar idee: je bestelt een boek bij Amazon, Amazon laat vervolgens het boek printen in Polen en 5 dagen later krijg je voor €10,70 het boek thuisgestuurd.

De link om ‘de Ziener’ te bestellen: www.amazon.de (zoekterm ‘de Ziener’, ‘de Tovenaar’, ‘Anthune’ of ‘Clement Roorda’). Voor hen die het lastig vinden om bij Amazon.de ‘de Ziener’ te bestellen, kunnen ‘de Ziener’ (of mijn andere boeken) ook bij mij bestellen voor hetzelfde bedrag, alleen is de levertijd dan natuurlijk iets langer.

Voor lezers buiten Nederland moet ik dan helaas wel portokosten in rekening brengen, dus voor hen is het echt goedkoper en snellen om ‘de Ziener’ rechtstreeks bij Amazon te bestellen. Dus, wil je niet aan het e-book, maar wel ‘de Ziener’ lezen: er is nu een alternatief!

ISBN de Ziener paperback 978-1520339702,

ISBN E-book: 978-90-809559-3-6

Meer informatie (onder andere de eerste hoofdstukken) op deze site of op de facebookpagina van Anthune.

 

de ziener paperback klein

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Het Kamper lijntje is jarig

De kortste intercity van Nederland bestaat 150 jaar en ter ere daarvan verschijnt een nieuw verhaal van het jarige Kamper Treintje in de glossy van deze 150 jaar jonge held: Kamper lijntje 150

 

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 1/4 jaar

Met plezier gelezen. In het begin vond ik het wel erg schatplichtig aan Adrian Mole, maar dordat het verhaal me steeds meer in de greep kreeg, viel dat uiteindelijk weg.
Zelf werkzaam in de zorg is het voor een deel herkenbaar kost. De kleine wereld, het gelet op elkaar, de humor, de pijn en het verval. En alles mooi beschreven.
En het verhaal won aan kracht, van slapstick werd het steeds ontroerender. Ik ben erg benieuwd wie dit geschreven heeft, want het is goed gecomponeerd en geschreven.
Aanrader!

hendrik groen

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Luisterboek de Ziener is uit

Tromgeroffel: luisterboekversie ‘de Ziener’ is uit en hier te bestellen www.luisterijk.nl

De-ziener-luisterboek-150x150[1]

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Recensie: Steve Jobs de biografie

★★★★☆ Mooie biografie over een bijzondere maar – lijkt mij – niet prettige persoonlijkheid in een over het algemeen prettige stijl (hier en daar een herhaling minder had best gemogen).
Inspirerend hoe hij voor kwaliteit ging, jammer dat hij daarbij zo uitermate beroerd met mensen omging.
Ook de verbinding met Microsoft vond ik interessant. Al met al een boek dat ik met veel plezier heb gelezen en tot nadenken aanzet. En ik snap nu meer van Apple.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

De Ziener komt ook uit als luisterboek

Ook van de Ziener komt binnenkort het luisterboek uit bij www.luisterboeken.nl . Opnieuw voorgelezen door Mirjam van Raamsdonk, dus dat zit weer goed. Ik ben trots!

De-ziener-luisterboek-150x150[1]

De Ziener verschijnt natuurlijk bij: logo luisterboeken.nlZodra de Ziener uit is laat ik het weten.

Geplaatst in Uncategorized | Getagged , , , , , , , , , , | Een reactie plaatsen

Trilogie ‘de Bruggenbouwers’

Vandaag de trilogie van Jan Guillou uitgelezen. Het verhaal van drie broers, twee oorlogen, één eeuw: en volgens de flap de meest succesvolle roman uit Scandinavië van de laatste jaren. Een monument van Zweedse vertelkunst.

Mijn beoordeling:

  • Bruggenbouwers: Mooi familie-epos vanuit interessant perspectief (Noors)
  • De Dandy uit het noorden: Het iets mindere vervolg op ‘Bruggenbouwers’. Ik kan mij voorstellen dat oorspronkelijk dit boek bedoeld was als deel van het 1e boek uit deze trilogie, waarin de verhalen van de andere broers elkaar afwisselden. Dat zou voor meer variatie hebben gezorgd. Nu was het toch wel een beetje ‘slow reading’. Maar dat is bij tijd en wijle ook wel een lekker
  • Tussen rood en zwart: Achter elkaar de 3 boeken uit deze serie gelezen. En ik moet zeggen, het verhaal en het perspectief is fascinerend, maar de stijl gaat toch wel tegenstaan. Nu is het och wel erg vertellerig en uitleggerig. Ik denk dat het de helft korter had gekund. Maar het verhaal… gruwelijk en intrigerend. En toch laat ik voorlopig de andere boeken van Jan Guillou maar even liggen.
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen