Over Clement Roorda

De Tovenaar’ en ‘de Ziener’ zijn geschreven door Clement Roorda (1964).  Van jongs af aan een verwoed lezer met altijd al de behoefte om ook zelf te  schrijven. Naast schrijven is hij werkzaam in de gezondheidszorg, een bron van  ervaring voor de emoties in het leven waar het echt om gaat: leven, leren, houden van, afscheid nemen en toch gelukkig zijn.

Hij stelt: ‘het schrijven van een boek is niet alleen heel leuk om te doen, het is een uitdaging! Niets is inspirerender dan af en toe  verdwalen in een eigen wereld, een wereld waarin je als schrijver de eerste  bezoeker bent, een gids die als enige de weg weet’.

‘De Tovenaar’ is ontstaan in het begin van de jaren  negentig. Toen werden de eerste schetsen geschreven. In 2002 werd voor het eerst  geprobeerd al die beelden uit te werken en op te schrijven. Halverwege het  schrijven werd de tekst weggegooid – die was niet goed genoeg – en werd weer  opnieuw begonnen. Het boek groeide. Nadat begin 2004 de eerste versie van ‘De  Tovenaar’ geprint werd duurde nog een jaar voordat het klaar was voor uitgave.

Sinds 4 november 2011 is ‘De Ziener’ uitgegeven als Ebook en via www.amazon.de  Deel 3 (De God) vordert – vangwege de studie van de auteur – langzaam maar gestaag.

Verhalen van Clement Roorda zijn gepubliceert in Pure Fantasy en Pure Thrillers.

IMG_8878. kopie