Trilogie ‘de Bruggenbouwers’

Vandaag de trilogie van Jan Guillou uitgelezen. Het verhaal van drie broers, twee oorlogen, één eeuw: en volgens de flap de meest succesvolle roman uit Scandinavië van de laatste jaren. Een monument van Zweedse vertelkunst.

Mijn beoordeling:

  • Bruggenbouwers: Mooi familie-epos vanuit interessant perspectief (Noors)
  • De Dandy uit het noorden: Het iets mindere vervolg op ‘Bruggenbouwers’. Ik kan mij voorstellen dat oorspronkelijk dit boek bedoeld was als deel van het 1e boek uit deze trilogie, waarin de verhalen van de andere broers elkaar afwisselden. Dat zou voor meer variatie hebben gezorgd. Nu was het toch wel een beetje ‘slow reading’. Maar dat is bij tijd en wijle ook wel een lekker
  • Tussen rood en zwart: Achter elkaar de 3 boeken uit deze serie gelezen. En ik moet zeggen, het verhaal en het perspectief is fascinerend, maar de stijl gaat toch wel tegenstaan. Nu is het och wel erg vertellerig en uitleggerig. Ik denk dat het de helft korter had gekund. Maar het verhaal… gruwelijk en intrigerend. En toch laat ik voorlopig de andere boeken van Jan Guillou maar even liggen.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *