Het Kamper Treintje

Het Kamper Treintje

Clement Roorda over de ‘Kamper Treintjes’: deze ‘trilogie’ schreef ik voor mijn zoons, voor ieder één. Daarna heb ik ze eindeloos voorgelezen (ik vermoed soms dat de jongens ze wellicht kozen om ook mij een plezier te doen). Een ding is echter zeker: door het voorlezen is de tekst steeds beter geworden.

De illustraties heb ik gemaakt voor datzelfde voorlezen. Zonder plaatjes vinden kinderen een verhaal immers niet zo leuk. Ook al konden ze de tekeningen waarderen, toch heb ik nooit gedacht dat ik tekenen kon. Ik noemde het zelf dan ook altijd ‘ministecken op de computer’. Naderhand had ik wat last van mijn schouder en pols, maar na een weekje niet meer muisklikken ging dat al weer een stuk beter.

Ik lees de verhaaltjes nog steeds met plezier voor. Tijdgebrek is er de oorzaak van dat ik buiten de familiekring er verder niets mee gedaan heb. Misschien ooit nog eens.

Wel weet ik dat als wij door de mooie Mastenbroekenpolder rijden, opeens één van de jongens kan roepen: ‘kijk, het Kamper Treintje’.

Dat zijn van die mooie dagen.

De ‘Kamper Treintjes’ zijn hier, hier en hier te te lezen en gratis te downloaden via de pagina ‘downloads’.

Meer over het mooie Kamper Treintje: het Kamper lijntje  en hier: nieuw Kamper Treintje (bron: nuinzwolle). Verder heeft het Kamper Lijntje / Treinje een eigen faceboekpagina (terecht overigens): Kamper Lijntje moet blijven.

Mastenbroek

Mastenbroek

Rails

 

Station

 

Kampen