Unleashaward 2012

Mijn verhaal ‘ontwaken’ heeft de top van de unleashaward 2o12 niet gehaald. Jammer. Ik had er meer van verwacht en gehoopt.
Maar toen las ik in het juryrapport, ik citeer: ‘een goed verhaal in een lekkere stijl. Prettig leesbaar en verassend. De vorm is leuk, …’ en het tweede rapport: ‘De plot is simpel en rechttoe rechtaan en het einde, met een duivels laatste zinnetje, is bevredigend.’ Tja dan is het jammer dat er drie juryleden zijn, en de derde had het graag anders gezien. Toch zijn de spelregels simpel: voor een goede klassering heb je drie goede rapporten nodig en die had ik niet. Blijkbaar kon ik de derde lezer niet overtuigen en het adagium is simpel: de lezer heeft altijd gelijk, ook dit derde jurylid.
Maar dan ik: ik vond en vind ‘ontwaken’ nog altijd een goed verhaal dat ik met veel plezier geschreven heb en trots zal toevoegen aan mijn verhalenbundel ‘fantastische liefdesverhalen’.
En toch dat derde jurylid …
Er is dan maar een oplossing mogelijk: aanpassen van het adagium. Het wordt nu – vrij naar Orwell – ‘de lezer heeft altijd gelijk maar sommige lezers hebben wat meer gelijk dan de andere’.

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *